Kane i rekordi

Sjajan početak godine za Harryja Kanea

U svojoj karijeri Harry Kaneje protiv 28 različitih ekipa uspio barem jednom zabiti!
Sport / Nogomet | 04. 01. 2019. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Harry Kane i dalje zabija neumoljivo. Zajedno sa Pierre-Emerickom Aubameyangom dijeli prvo mjesto na listi strijelaca Premiershipa. Obojica su postigla po 14 golova.

Tottenham je u posljednjem kolu kao gost nadigrao Cardiff 0:3, Kane je načeo Velšane već u trećoj minuti. To je bio njegov pet gol prvog dana Nove godine u karijeri. Niti jedan igrač nije postigao više, na brojci pet stali su Steven Gerrard i Andy Cole. 1. siječnja 2015. godine Tottenham je nadigrao Chelsea u velikom derbiju 5:3, Kane je dva puta svladao protivničkog vratara.

Istu stvar je ponovio dvije godine kasnije u dvoboju protiv Watforda. Gerrard je svojih pet "novogodišnjih" golova, raspodijelio na Southampton (2001.), Bolton (2002. i 2007.) dok je dvostruki strijelac bio protiv Leicestera 2015.godine. Do pet golova 1.siječnja, Andy Cole je došao kao igrač tri različita kluba, ali je kao i Kane uspio napraviti na tri utakmice.

Prvi put još 1994. godine u dresu Newcastlea kontra Manchester Cityja, posljednji put 2005. godine kao igrač Fulhama Cristal Palaceu. S obzirom na to da je u dresu Manchester Uniteda napravio najviše, odnosno postigao 93 gola, jedan je nekako morao biti tog 1.siječnja i to u susretu protiv Tottenhama.

Istovremeno, Kane je utorak svojim golom ispisao povijest. U svojoj karijeri je protiv 28 različitih ekipa uspio barem jednom zabiti. Njegova najdraža mušterija za sada je klub u kojem je odradio posudbu na polusezoni 2012/13, Leicester dok je ovaj bio drugoligaš. Čak 11 puta je slao loptu iza leđa različitih golmana Leicestera Kane do sada. Slijede Everton i Stoke (9), Arsenal (8), pa Bournemouth, Southampton, West Ham i WBA s po sedam. Od ukupno 122 gola kroz 175 utakmica tek samo jedan je postigao protiv Cardiffa i Middlesbrougha.

Gledajući ostatak ove tabele, veliki Thierry Henry je postigao 34 gola protiv 35 različitih ekipa, izvukao se samo Swansea, Andy Cole je na 38 od 40, dok je rekorder Frank Lampard s 39 golova protiv 44 kluba. Ukupno, po broju golova Kane je za sada na 17.mjestu, ali bi do kraja sezone mogao dostići Dwighta Yorkea (123 gola), Nicolasa Anelku (125), pa i Robbija Keanea (126), odnosno Hasselbainka (127).

Kopirati
Drag cursor here to close